شما اینجا هستید: خانه » مدل لباس » مراقب باشيد زودپزتان نتركد

مراقب باشيد زودپزتان نتركد

مجموعه: مهارتهای زندگی

مراقب باشيد زودپزتان نتركد,زودپز,انواع زود پز

غذا پختن يكي از هنرهاي خانم‌هاي ايراني است و صد البته كه آماده كردن غذاي خوشمزه و باب ميل افراد خانواده كار آساني نيست؛ اين كار هم فوت و فن خود را دارد، چراكه غذاهاي ايراني بسيار متنوع بوده و پختن و مهيا كردن هر يك به شيوه‌اي خاص انجام مي‌شود. بعضي غذاها به زمان پخت طولاني نياز داشته و بايد آرام آرام بپزد و آماده شود تا به اصطلاح حسابي جا بيفتد؛ قورمه سبزي از اين دسته غذاهاست. در آماده كردن برخي غذاها فقط با روغن و سرخ كردن سر و كار داريم؛ در اين گروه مي‌توان به كتلت و كوكوها اشاره كرد. غذاهايي هم هستند كه زود و سريع آماده مي‌شوند.

اما سخن امروز ما اين است كه براي تهيه هر غذا نياز به ظروف مناسب داريم. يكي قابلمه مي‌خواهد و ديگري ماهيتابه؛ يكي ديگ و آن يكي ظرفي چدني و… اما يكي از ظرف‌هايي كه در ميان خانم‌هاي خانهبويژه آنها كه شاغل هستند طرفداران زيادي دارد و بسياري از غذاها را در آن مي‌توان پخت، زودپز است. ده‌ها سال مي‌شود كه ديگ‌هاي زودپز در انواع مختلف موارد استفاده فراواني در آشپزخانه‌ها داشته و دارد. امروزه البته زودپزهاي جديد در اندازه‌ها و رنگ‌هاي مختلف با كارايي‌هاي فراوان‌تر از گذشته به بازار آمده است.

حلقهلاستيكي را كنترل كنيد

همه مي‌دانيم زودپز وسيله‌اي است كه غذا را در زماني كم و تحت تاثير بخار مي‌پزد. در اين روش ، ويتامين‌هاي بيشتري در غذا باقي مي‌ماند و زمان پخت در آن بسيار كمتر از ظرف‌هاي معمولي است. حتما شما هم اين تجربه را در خاطر داريد كه وقتي مهمان ناخوانده‌اي به خانه ما آمده، كارايي زودپز بسيار نمايان‌تر شده است.

اما نكاتي هست كه هنگام استفاده از زودپز بايد رعايت كنيد. نخستين نكته اين كه هميشه مراقب باشيد واشر يا حلقه لاستيكي دور در زودپز سالم باشد. اين واشر باعث مي‌‌شود كه بخار در ديگ بماند و خارج نشود. اگر واشر خراب يا پاره باشد يا آن را خوب جا نينداخته باشيد، غذا سر رفته و ممكن است شعله گاز را خاموش كند. پس لازم است بعد از هر پخت غذا و شست‌وشوي ديگ زودپز حتما واشر لاستيكي آن را بازرسي كرده و از سالم بودنش مطمئن شويد. در صورتي كه متوجه شديد واشر ايرادي دارد حتما آن را عوض كنيد و تا پيش از اين كار در زودپز غذا نپزيد.

زودپزتان منفجر نشود!

موقع استفاده از زودپز از سالم بودن سوپاپ بخار آن هم بايد مطمئن باشيد. موقعي كه ديگ زودپز را روي شعله گاز مي‌گذاريد، اگر حرارت بيش از حد باشد صداي سوپاپ بر اثر بخار زيادي كه در ديگ جمع شده بلند مي‌شود و شما را متوجه مي‌كند بايد حرارت را كم كنيد.

به همين دليل مراقب باشيد مواد غذايي را كه دانه‌هاي ريز دارد يا داراي لعاب و كف است (مثل دانه‌هاي جو و گندم) در زودپز نپزيد زيرا ذرات اين مواد همراه با كف، بالا آمده و روزنه خروج بخار را مي‌بندد. اگر اين روزنه كاملا بسته شود ممكن است حتي باعث انفجار ديگ نيز بشود.

بعضي ديگ‌هاي زودپز قفل ايمني دارند؛ اين قفل باعث مي‌شود تا زماني كه بخار داخل ظرف است در آن باز نشود. براي باز شدن در اين ديگ‌ها بعد از اين‌كه غذا پخت، شعله را خاموش كرده و سوپاپ اطمينان را آزاد كنيد تا بخار جمع شده در داخل ديگ خارج شود؛ آن وقت مي‌توانيد در ديگ زودپز را باز كنيد.

شما كدام نوع را مي‌پسنديد؟

بيشتر زودپزها از جنس استيل ساخته شده‌ كه اين آلياژ در مقابل شست‌وشو و ضربه مقاوم است، اما زودپزها داراي شكل‌ها و رنگ‌هاي متفاوت و گوناگوني هستند. بعضي از اين ديگ‌ها دسته بلندي دارند و برخي دسته‌هايي شبيه قابلمه‌هاي استيل. انتخاب يكي از اين مدل‌ها بيشتر به سليقه افراد برمي‌گردد اما اغلب خانم‌ها ديگ‌هاي دسته بلند را ترجيح مي‌دهند زيرا انتقال اين‌گونه ظروف با دسته بلند راحت‌تر است. همچنين دسته‌هاي كوتاه ممكن است داغ شود و موقع بلند كردن ظرف دست‌تان بسوزد، اما چه ديگ شما داراي دسته بلند باشد و چه كوتاه، يادتان نرود هر از چندگاهي از سفت بودن پيچ‌هاي دسته زودپز مطمئن شويد.

زودپز هم استاندارد دارد

اگر زودپز نداريد و تصميم گرفته‌ايد يكي بخريد، حتما موقع خريد به علامت استاندارد روي آن دقت كنيد. همچنين طرز استفاده آن را بياموزيد و در خانه هم بروشور راهنماي پخت را با دقت مطالعه كرده و سپس از ديگ زودپز استفاده كنيد.اطلاع نداشتن از اين موارد مي‌تواند مشكل‌ساز شود.

زودپزهاي برقي هم آمدند

بتازگي ديگ‌هاي زودپز برقي هم به بازار آمده كه هم زودپز است و هم بخارپز. معمولا سطح داخلي اين ديگ‌ها با تفلون پوشيده مي‌شود. كار با اين ديگ‌ها هم مانند زودپزهاي معمولي است، اما به دليل حسگرهايي كه دارند، غذا در آنها نمي‌سوزد و پيش از چنين اتفاقي، برق ديگ قطع مي‌شود. البته لازم است به ميزان مصرف‌تان از زودپز و مصرف برق آن و همچنين قبض برق سر ماه هم دقت كنيد.

منبع:jamejamonline.ir

مراقب باشيد زودپزتان نتركد
غذا پختن يكي از هنرهاي خانم‌هاي ايراني است و صد البته كه آماده كردن غذاي خوشمزه و باب ميل افراد خانواده كار آساني نيست؛ اين كار هم فوت و فن خود را دارد، چراكه غذاهاي ايراني بسيار متنوع بوده و پختن و مهيا كردن
هر يك به شيوه‌اي خاص انجام مي‌شود. بعضي غذاها به زمان پخت طولاني نياز داشته و بايد آرام آرام بپزد و آماده شود تا به اصطلاح حسابي جا بيفتد؛ قورمه سبزي از اين دسته غذاهاست. در آماده كردن برخي غذاها فقط با روغن و سرخ كردن سر و كار داريم؛ در اين گروه مي‌توان به كتلت و كوكوها اشاره كرد. غذاهايي هم هستند كه زود و سريع آماده مي‌شوند.

اما سخن امروز ما اين است كه براي تهيه هر غذا نياز به ظروف مناسب داريم. يكي قابلمه مي‌خواهد و ديگري ماهيتابه؛ يكي ديگ و آن يكي ظرفي چدني و… اما يكي از ظرف‌هايي كه در ميان خانم‌هاي خانهبويژه آنها كه شاغل هستند طرفداران زيادي دارد و بسياري از غذاها را در آن مي‌توان پخت، زودپز است. ده‌ها سال مي‌شود كه ديگ‌هاي زودپز در انواع مختلف موارد استفاده فراواني در آشپزخانه‌ها داشته و دارد. امروزه البته زودپزهاي جديد در اندازه‌ها و رنگ‌هاي مختلف با كارايي‌هاي فراوان‌تر از گذشته به بازار آمده است.

حلقهلاستيكي را كنترل كنيد

همه مي‌دانيم زودپز وسيله‌اي است كه غذا را در زماني كم و تحت تاثير بخار مي‌پزد. در اين روش ، ويتامين‌هاي بيشتري در غذا باقي مي‌ماند و زمان پخت در آن بسيار كمتر از ظرف‌هاي معمولي است. حتما شما هم اين تجربه را در خاطر داريد كه وقتي مهمان ناخوانده‌اي به خانه ما آمده، كارايي زودپز بسيار نمايان‌تر شده است.

اما نكاتي هست كه هنگام استفاده از زودپز بايد رعايت كنيد. نخستين نكته اين كه هميشه مراقب باشيد واشر يا حلقه لاستيكي دور در زودپز سالم باشد. اين واشر باعث مي‌‌شود كه بخار در ديگ بماند و خارج نشود. اگر واشر خراب يا پاره باشد يا آن را خوب جا نينداخته باشيد، غذا سر رفته و ممكن است شعله گاز را خاموش كند. پس لازم است بعد از هر پخت غذا و شست‌وشوي ديگ زودپز حتما واشر لاستيكي آن را بازرسي كرده و از سالم بودنش مطمئن شويد. در صورتي كه متوجه شديد واشر ايرادي دارد حتما آن را عوض كنيد و تا پيش از اين كار در زودپز غذا نپزيد.

زودپزتان منفجر نشود!

موقع استفاده از زودپز از سالم بودن سوپاپ بخار آن هم بايد مطمئن باشيد. موقعي كه ديگ زودپز را روي شعله گاز مي‌گذاريد، اگر حرارت بيش از حد باشد صداي سوپاپ بر اثر بخار زيادي كه در ديگ جمع شده بلند مي‌شود و شما را متوجه مي‌كند بايد حرارت را كم كنيد.

به همين دليل مراقب باشيد مواد غذايي را كه دانه‌هاي ريز دارد يا داراي لعاب و كف است (مثل دانه‌هاي جو و گندم) در زودپز نپزيد زيرا ذرات اين مواد همراه با كف، بالا آمده و روزنه خروج بخار را مي‌بندد. اگر اين روزنه كاملا بسته شود ممكن است حتي باعث انفجار ديگ نيز بشود.

بعضي ديگ‌هاي زودپز قفل ايمني دارند؛ اين قفل باعث مي‌شود تا زماني كه بخار داخل ظرف است در آن باز نشود. براي باز شدن در اين ديگ‌ها بعد از اين‌كه غذا پخت، شعله را خاموش كرده و سوپاپ اطمينان را آزاد كنيد تا بخار جمع شده در داخل ديگ خارج شود؛ آن وقت مي‌توانيد در ديگ زودپز را باز كنيد.

شما كدام نوع را مي‌پسنديد؟

بيشتر زودپزها از جنس استيل ساخته شده‌ كه اين آلياژ در مقابل شست‌وشو و ضربه مقاوم است، اما زودپزها داراي شكل‌ها و رنگ‌هاي متفاوت و گوناگوني هستند. بعضي از اين ديگ‌ها دسته بلندي دارند و برخي دسته‌هايي شبيه قابلمه‌هاي استيل. انتخاب يكي از اين مدل‌ها بيشتر به سليقه افراد برمي‌گردد اما اغلب خانم‌ها ديگ‌هاي دسته بلند را ترجيح مي‌دهند زيرا انتقال اين‌گونه ظروف با دسته بلند راحت‌تر است. همچنين دسته‌هاي كوتاه ممكن است داغ شود و موقع بلند كردن ظرف دست‌تان بسوزد، اما چه ديگ شما داراي دسته بلند باشد و چه كوتاه، يادتان نرود هر از چندگاهي از سفت بودن پيچ‌هاي دسته زودپز مطمئن شويد.

زودپز هم استاندارد دارد

اگر زودپز نداريد و تصميم گرفته‌ايد يكي بخريد، حتما موقع خريد به علامت استاندارد روي آن دقت كنيد. همچنين طرز استفاده آن را بياموزيد و در خانه هم بروشور راهنماي پخت را با دقت مطالعه كرده و سپس از ديگ زودپز استفاده كنيد.اطلاع نداشتن از اين موارد مي‌تواند مشكل‌ساز شود.

زودپزهاي برقي هم آمدند

بتازگي ديگ‌هاي زودپز برقي هم به بازار آمده كه هم زودپز است و هم بخارپز. معمولا سطح داخلي اين ديگ‌ها با تفلون پوشيده مي‌شود. كار با اين ديگ‌ها هم مانند زودپزهاي معمولي است، اما به دليل حسگرهايي كه دارند، غذا در آنها نمي‌سوزد و پيش از چنين اتفاقي، برق ديگ قطع مي‌شود. البته لازم است به ميزان مصرف‌تان از زودپز و مصرف برق آن و همچنين قبض برق سر ماه هم دقت كنيد.